Ingredienten (*/- 2 liter)
1/2 Kg garnalen pulp (Koppen en schelp)
1/2 Kg strandkrabben
2 St Wortel
1 Middelgrote ui
1 St prei
2 Blaadjes laurier
2 Takjes thijm
200 Gr Tomaten puree
50 Gr Boter
60 Gr Bloem
1 Teentje look
Scheutje Fine (Keuken cognac)
1 El Parika poeder
Mespuntje cayenne peper
Perer en zout
Bereiding; Stap 1 De BOUILLON
De garnalenpulp en strandkrabben even aanstoven en blussen met 2,5 liter water. Voeg daarbij de wortels, ui, prei, laurier, thijm, look en 1 eetlepel van de tomatenpuree toe.
Lat dit ongeveer 45 minuten zacht pruttelen op een zacht vuurtje.
Daarna de bouillon zeven door een fijne zeef of theedoek.
Bereiding; stap 2 afwerking bisque
Laat de boter smelten en voeg daar de rest van de tomaten puree aan toe op een matig vuurtje op warmen en roeren zodat de tomaten puree kan ontzuren. Voeg hier de paprika poeder, cayenne peper, look en al roerend de bloem aan toe.
Blijf deze massa ongeveer 2 minuten al stevig roerend mengen zodat de bloem goed is opgenomen, voeg nu beetje bij beetje al roerend de bouillon toe en breng aan de kook (Blijven roeren zodat de bloem zich niet aan de bodem vastzet).
Nu afkruiden met een scheutje cognac enkele draaien aan de pepermolen en zout (Let op dit recept vraagt om redelijk veel zout)
Opdienen met een scheutje room en eventueel enkele grijze garnaaltjes.
Smakelijk